Kerst, het zalige feest van licht en gezelligheid, moet uiteraard ook op de werkvloer gevierd worden. Een kerstfeestje is het ideale moment waarop werknemers elkaar op een andere manier kunnen leren kennen. De normale werkverhoudingen worden voor één keer aan de kant geschoven. Daarnaast zorgt een christmas party voor de juiste spirit onder collega’s. Lees hier enkele gouden tips die je in acht kan nemen als werkgever!

Kerstfeestje


Kerstgevoel creëren

Ook op de werkvloer is een kerstfeestje pas geslaagd met gepaste kerstversiering. Haal alles uit de kast om het saaie kantoor om te toveren tot een gezellige kerstsetting. Een kerstboom kan daarbij niet ontbreken! Voorzie slingers en sfeerverlichting.

Voorzie ook kerstmuziek. Draai de volumeknop maar al open voor deze nummers: Rockin’ Around the Christmas Tree van Brenda Lee, Last Christmas van Wham!, Jingle Bells Rock van Bobby Helms, Santa Baby van Eartha Kitt, … Je werknemers zullen de benen meteen strekken en uit volle borst meezingen!

kerstfeestje christmas


Een originele uitnodiging voor het kerstfeestje

Meestal worden werknemers uitgenodigd via email voor een bedrijfsfeestje. Je kan de verwachtingen alvast wat doen stijgen door op voorhand een originele uitnodiging te versturen! Mensen zullen er dan meteen zin in krijgen. Spreek een creatief personeelslid aan om het beste in zichzelf boven te halen.

kerstfeestje


Secret Santa

Speel met je werknemers Secret Santa. Dit kan je op twee manieren doen!

De eerste manier is om iedereen te verwittigen een neutraal cadeautje te voorzien dat bijvoorbeeld maximaal 5 euro mag kosten. Via een spel of een loterij zullen de pakjes dan worden verdeeld tijdens het kersfeestje. De cadeautjes zijn meestal niet zo speciaal, maar vooral het spel op zich is een leuke belevenis.

De tweede manier is om echt Secret Santa te spelen. Elke werknemer trekt dan een naam van een collega. Dit kan ook automatisch via verschillende websites. Je stelt op voorhand een budget vast. Iedereen kan dan een persoonlijk cadeautje kopen voor zijn Secret Santa! Pret verzekerd!

Secret Santa


Bedank je personeel

Een laatste tip die zeker niet minder belangrijk is. Met de kerstdagen moet je je personeel verwennen. Toon dat je hen graag hebt en apprecieert wat ze allemaal doen! Voorzie daarom een klein cadeautje.

Wat dacht je van een Kadonation cadeaubon? Als werkgever heb je het voordeel deze bon eveneens fiscaal aftrekbaar is! Een kerstgeschenk is 100% aftrekbaar tot 40 euro per werknemer per jaar.

De Kadonation cadeaubon is levenslang geldig bij meer dan 70 winkels zoals Zalando, Coolblue, Bol.com, Dreambaby, ZEB, Torfs en Decathlon. De gelukkige ontvanger kan zelf kiezen wat hij of zij koopt bij onze vele partners. De cadeaubon kan zelfs gepersonaliseerd worden door middel van een prachtige sleeve.

BESTEL EEN KADONATION CADEAUBON

christmas party kerstfeestje

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment