Ik ben een echte zonneklopper, dus ben dolblij dat ik al wat kon genieten van het mooie weer. Zalig! Sommigen onder jullie hebben het terras waarschijnlijk al helemaal zomerklaar gemaakt. Aan degenen die het nog niet deden: maak je klaar voor overheerlijke etentjes met vrienden, zalige zomeravonden en relaxing tuinfeestjes op een zomerklaar terras. Deze 5 tips kunnen je misschien helpen! 

terras zomerklaar

#EXTERIEURTIP: volg onze ‘interieur & wonen’ community voor leuke interieurweetjes! 


#1: Lovely lampionnen

terras zomerklaar

Ik ging nog eens op zoek naar wat Pinspiration en daar vond ik weer heel wat leuke dingen! Je tovert je kale terras meteen om tot een gezellige zitplaats met wat lampionnen en leuke sfeerverlichting. Ook kaarsen zorgen altijd voor een finishing touch. Kies steeds voor warm en gedimd licht om de sfeer van je terras helemaal op te smukken. De zomersfeer zal er meteen inzitten en je hebt in een wip een zalig paradijs voor jezelf!


#2: Urban Jungle

terras zomerklaar

Heb je geen grote tuin? Dan maak je van je terras gewoonweg een Urban Jungle om toch nog wat van de natuur te kunnen genieten. Planten brengen rust en zijn erg gezond, dus er zijn alleen maar pluspunten aan verbonden. Kies voor wat potplanten, kleurrijke bloemen en eventueel klimplanten om lelijke afsluitingen te verstoppen. Je kan ook voor een tropische sfeer gaan door veel cactussen en wat palmen te planten. Lees ook zeker deze tips voor een huis vol groen!

Tip: maak je eigen kruidenhoekje, zodat je ook zalig kan koken!


#3: Bye bye lelijke terras vloer en -muur

terras zomerklaar

Aan een lelijke terrasvloer heeft niemand boodschap. Met wat kleine moeite kan je de vloer meteen opsmukken en dit verandert de stijl van je hele terras! Schilder wat tegeltjes of plaats zelf een knappe mozaïekvloer als je een echte DIY-fan bent. Niet zo creatief? Kies dan voor een tapijt dat buiten mag liggen, of een gezellige grasmat. Een goede vriendin van me heeft een grasmat op het balkon van haar kot gelegd. Daardoor is het echt een zalig spotje geworden om samen te komen.

Tapijten kan je ook gebruiken om de muren aan te kleden. Minder mooie muren kan je ook opsmukken met een likje verf. Opvallende kleuren brengen je meteen in zomerstemming. Als je creatief bent, kan je een muurschildering maken waar iedereen jaloers op zal zijn.


#4: Cosiness centraal

zomerklaar terras

Wat leuke kussentjes en textiel kunnen je terras meteen voorzien van een lounge feeling. Een leuke hangmat is ook altijd een schot in de roos! Je kan wat variëren in kleuren en texturen. Gezelligheid troef! Leg ook wat dekentjes klaar voor als het ’s avonds afkoelt. Zo kan je nog uren buiten zitten op zomeravonden.


#5: Stijlvolle tuinmeubelen

zomerklaar terras

Als je er wat geld tegenaan wilt smijten, kan je stijlvolle tuinmeubelen kopen die een echte eye-catcher zijn op je terras. Bij LivingDesign vind je tal van mooie tuinmeubelen die een beetje minimalistisch aandoen. Deze meubels zullen voor altijd mooi staan op jouw terras!

terras

Voor de DIY-queens onder ons hebben we ook nog enkele Do It Yourself ideetjes om banken te maken. Door stoeltjes aan elkaar te zetten met skilatten of balken heb je in een wip een bank. Ook palletten bieden een mooie oplossing en deze aan elkaar zetten is een fluitje van een cent!

Bovenstaande bank met de skilatten maakte ik zelf #DIY-queen. Ik tikte voor een kleine tien euro wat oude skilatten op de kop in de Kringloopwinkel en haalde oude schoolstoeltjes op de Chiro. Hiervan haalde ik het zitvlak af. Vervolgens liet ik mij opa gaten boren in de latten en ze bevestigen op de stoeltjes. Met een leuk resultaat tot gevolg!


garden terras

Neem ook zeker een kijkje naar deze leuke feestspelletjes voor elke party! Benieuwd naar de interieurtrends van 2018? Lees dan dit blogbericht van mijn collega Elisa.

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment