Hoe krijg jij jouw groepspotje snel en goed gevuld? Hier zijn enkele tips en tricks!

foto gitte verjaardag kadonation samenleggenTip 1. Zorg voor een toffe foto van de begunstigde. Een toffe foto maakt je potje meteen persoonlijker. Deelnemers zullen in een oogopslag zien voor wie je samenlegt en dat is positief voor de bijdrages.

Tip 2. Schrijf een leuke tekst met waarom jij een groepspotje hebt opgestart. Met een persoonlijk tekstje kan je de deelnemers inlichten waarvoor het potje net werd aangemaakt. Voorzie eventueel al een tastbaar cadeauidee zoals een nieuwe fiets, een laptop of een zetel. Op die manier weten je bijdragers waaraan ze bijleggen.

Tip 3. Spreek eerst af wie bijlegt zodat mensen niet uit de lucht vallen. Het is handig om even af te spreken met je vriendengroep wie er naar het feestje kan komen en dus zal bijleggen. Zo weet je hoe groot je bedrag zal worden en of de bijdrage per persoon misschien hoger moet zijn om een groot genoeg eindbedrag samen te krijgen. De deelnemers zijn dan al wat op de hoogte en verwachten om de link te ontvangen. Ze zullen hem bijgevolg niet wegklikken omdat ze het niet kennen.

Tip 4. Laat je horen en breng de deelnemers van jouw potje snel op de hoogte. In enkele klikken kan je je vrienden uitnodigen via email, Facebook of door een persoonlijke link te delen. Via je smartphone kan je de link ook rechtstreeks delen in WhatsApp! Je hoeft dus geen tijd meer te verspillen aan het schrijven van een uitnodigingsmail, wij deden dat voor jou

Tip 5. Zorg dat de deadline enkele dagen voor het feestje is zodat je op tijd de cadeau kan halen. Bij Kadonation kan je altijd terecht voor cadeautjes, maar natuurlijk moet je wel op tijd je potje vullen. Stel dat je in het weekend je potje vult en wilt afgeven, dan kan je enkel een Kadonation cadeaubon geven en geen bon of cadeau van onze partners. Dat kan dan pas de maandag daarna.

kadonation conversatie samenleggen

Tip 6. Bespreek de cadeau ideeën op de pagina van je groepspotje in plaats van een onoverzichtelijk groepsgesprek op Facebook. Kadonation heeft een chat ontworpen waar je gemakkelijk een overzicht kunt bewaren van de cadeau ideeën. Hou de dingen gescheiden! Voer geen gesprekken op Facebook waar ook andere dingen in besproken worden.

Tip 7. Laat als gelukkige de deelnemers met een update weten dat er iets verandert of dat je een cadeau gekocht hebt. Voor de deelnemers van het potje is het fijn om te weten wat er met hun bijdrages gebeurt. Als gelukkige kan je dus snel een update plaatsen. De deelnemers komen dit automatisch te weten.

Tip 8: Herinneringen worden steeds automatisch naar alle deelnemers verzonden via mail. Nodig je vrienden dus uit via email indien mogelijk. Zo zal het Kadonation team ervoor zorgen dat ze snel bijdragen. Zagen achter de bijdrages wordt verleden tijd! Je hoeft niet meer rond te sturen om je geld terug te krijgen.

Tip 9: Misschien wel de belangrijkste tip: toon zelf het goede voorbeeld. Als jij als eerste stort zal je de andere deelnemers vertrouwen inboezemen over het potje. Geef dus zelf het goede voorbeeld om alles vlotter te doen verlopen.

Tip 10: Personaliseer je URL! Een voorbeeld hiervan is: https://kadonation.com/nl/c/Verjaardag-van-Paulien-Meirlaen. Zo komt je cadeaupotje weer persoonlijker over. Je kan het zelfs toevoegen op een uitnodiging. Bye bye rekeningnummer onderaan een uitnodiging!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment