De lente is weer in het land! Tijd voor een tuinfeest! Naast de zon en leuke mensen om de lente mee te vieren, zijn er nog enkele essentiële zaken om een geweldig feest te organiseren. Ik vertel jullie graag mijn tips & tricks voor de ultieme garden party!

Garden party

Big or small party?

De eerste vraag die ik mezelf altijd stel is hoe groot ik het tuinfeest wil maken. Buiten kan je, in tegenstelling tot een binnenfeest, heel wat volk uitnodigen. Is het een feestje voor vrienden, familie of zelfs buren? Afhankelijk van het aantal zal je meer stoelen moeten voorzien of een staan-party organiseren.

Tip: Nodig je dichtste buren sowieso uit. Of ze nu komen of niet, dankzij de uitnodiging zullen ze toleranter zijn ten opzichte van lawaai. Op die manier hoeft de feestvreugde niet vroeger te stoppen door geluidsoverlast. Breng je buren op de hoogte door een briefje in hun brievenbus te steken.

Alle hapjes en drankjes voor handen

Het laatste wat je wil is de hele avond mensen bedienen en zelf niet van je garden party kunnen genieten. Zorg daarom dat alles voorhanden is. Selfservice biedt een echte win-win voor jouw outdoor party! Op die manier hoef jij de benen niet vanonder je lijf te lopen én kunnen je gasten kiezen wat ze graag eten of drinken. Tuinfeesttip van de dag: go with the flow! Lees ook zeker deze vijf tips voor een geslaagd etentje!

Holy Food

Beperk je tot eenvoudig eten op een stijlvol versierde tafel voor een extra leuk garden effect. De rest kan je aan je gasten overlaten. Met wat leuke buffetkaartjes, weet iedereen meteen wat er allemaal te eten valt. Leuk idee: laat je gasten een brochette maken van wat vlees, groentjes of zelfs vis en zwier het op de BBQ!

holy food

Zalige zomerse drankjes

Lemonade jars zijn een echte must op een tuinfeest en besparen je heel wat bedienwerk. Gasten nemen een glaasje en kunnen zichzelf verwennen met een overheerlijk verfrissend drankje. Ideaal in het opzicht van Tournée Minérale en ook gewoon als mensen niet dronken naar huis willen rijden.

limonades voorhanden

Ook voor de alcoholische alternatieven heb ik enkele leuke zelfbediening tips & tricks. Bier kan je eenvoudigweg met wat ijs in een kruiwagen steken. Heb je een vijver? Dan kan ook deze de ideale bierkoeler vormen. Voor de chiquere drankjes kan je dan weer een ‘pimp’ hoek creëren. Wat emmers met ijs en koude prosecco en leuke garnituren voldoen!

self service alchohol

Koude is daarnaast de grootste boosdoener voor een tuinfeest. Dan is de gezelligheid even snel weg als ze gekomen was. Voorzie daarom dekentjes en maak het duidelijk aan je gasten, zodat ze er niet naar hoeven vragen. Maak even Pinterestwaardige hoekjes zoals deze hieronder! Ook een vuurkorf is een schot in de roos voor sfeer, gezelligheid en warmte!

dekentjes

wc

Wegwijs

Sommige gasten zijn misschien nog nooit in je tuin geweest en kunnen daarom wel een handje help gebruiken. Vooral waar de toiletten zijn, is belangrijk voor deze gasten. Hang duidelijke pijlen op zodat je gasten meteen zien waar ze moeten zijn en jij niet overstelpt wordt met vragen.

Kleine extraatjes maken sfeer

Naast lekkere drankjes en hapjes is een sfeervolle aankleding net zo onmisbaar. Bekijk hier mijn favoriete stylingtips!

Wat is er het leukste aan een garden party? Dat je de hele dag/avond in de buitenlucht kan genieten natuurlijk! Of dat vind ik toch 😉 Als de avond valt is het dan ook geweldig om alles te verlichten met een zachte gloed van kaarsen of romantische gloeilampen. Hier wat Pinterest-inspiration!

candles

Don’t forget the flowers

flower power

Een sfeervolle lentetafel

Veldbloemen zijn helemaal in om een lentetafel te versieren. Je kan ze in vaasjes of bokaaltjes steken, maar ook op een bord zijn bloemen al  helemaal prachtig. 

Tuinfeest met bloemen ijsblokjes

Nog een leuk extraatje: fleurige ijsblokjes. Je hoeft hier enkel eetbare bloemen voor aan te schaffen en deze een nachtje te laten vriezen in leuke ijsblokvormpjes. Een originele tip om al je bezoekers versteld te doen staan.

bloemen

Wij deden dit op onze afterwork met de Chiro voor een echt zomergevoel!

Leukste outdoor spelletje

Last but not least: plezier en vertier! Je gasten een leuke tijd laten beleven is natuurlijk de hoofdzaak van je tuinfeest. Voorzie daarom een leuk outdoor spelletje waar mensen zich tussen het eten en drinken door mee kunnen bezig houden. Nageltje klop is hiervoor het uitgelezen spel. Het enige wat je nodig hebt? Een boomstam, wat nagels en hamers. Fun verzekerd!

nageltje klop

Zo, ik ga alvast met de voorbereidingen van mijn outdoor party starten! Hopelijk jullie ook 😉

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment