In september worden de meeste baby’s geboren en daarom is dit het ideale moment om verder te gaan in dit thema. Wat zijn de populairste babynamen? Hoe kies je een babynaam? Zijn er namen verboden in België? Allemaal zaken waar jullie nu een antwoord op krijgen!

De populairste babynamen

Emma doet het voor het veertiende jaar op rij erg goed als de vaakst gekozen meisjesnaam in België. Bij de jongens is Lucas vanaf nu de naam die we het meest zullen horen. Voor de meisjes zijn ook de volgende namen erg populair: Olivia, Louise, Mila, Elise, Alice, Lina, Juliette, Sofia en tot slot Camille. Bij de jongens doen Louis, Liam, Adam, Arthur, Noah, Jules, Victor, Mohamed en Gabriel het goed.

Hoe kies ik een naam voor mijn baby?

Een naam kiezen voor je kind is misschien wel het moeilijkste om over na te denken tijdens je zwangerschap. Deze naam zal je kind nog voor de rest van zijn of haar leven dragen en zal de identiteit bepalen.

Namen gaan niet langer over van grootvader op vader op kind en een keuze maken wordt dus moeilijker. Wij geven je enkele tips om de beste naam te kiezen voor je kleine lieveling.

Tip 1: Krijgt je baby een lange achternaam? Kies dan voor een korte voornaam. Heb je een erg korte achternaam, dan zal een lange voornaam mooier klinken.

Tip 2: Zeg de volledige naam van je baby luidop om te zien of het goed in de mond ligt.

Tip 3: Bedenk dat de naam voor je baby ook de naam zal zijn waarmee die oud wordt. Het moet dus een naam zijn die past bij zowel een jong als een oud persoon.

Tip 4: Denk na over de betekenis van de babynaam. Je wilt niet dat het in een andere taal iets vies betekent of er een gekke betekenis aan vast hangt.

Tip 5: Let erop dat je kind zijn of haar naam moet kunnen spellen. Maak het dus niet té ingewikkeld.

Tip 6: Beslis de babynaam met je partner en niemand anders. Dit is een keuze van jullie en echt jullie alleen.

Verboden babynamen

Je mag creatief zijn met babynamen, maar ook niet té creatief. Talloze namen worden verboden door overheden.

In België is de keuze van de voornaam vrij, maar kan de ambtenaar van de Burgerlijke Stand de voornaam weigeren. Dit kan indien de voornaam verwarrend is, de naam het kind kan schaden of schade kan toebrengen aan derden. Een meisje een jongensnaam geven of andersom mag dus niet in België. Een eigen creatie daarentegen kan wel.

In Nederland zijn de volgende namen bijvoorbeeld verboden: Jezus Christus, Rolls Royce, Tsjakkalotte, Tietje en Methadon.

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

1 Comment

Leave a Comment