Jouw werknemers op tijd en stond een blijk van waardering geven, zorgt voor een positieve sfeer. Af en toe een geschenk geven is de ideale manier om je werknemers in de watten te leggen. Het vinden van een écht geschikt cadeau is spijtig genoeg allesbehalve evident. Het is een opgave om steeds een geschenk te bedenken waar je werknemers echt gelukkig mee zullen zijn. Want gelukkige werknemers zorgen voor tevreden klanten! Dus als je op zoek bent naar goede cadeaus voor werknemers laat je deze 7 verkeerde cadeaus beter links liggen!

verkeerde cadeaus voor werknemers

Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, maar naar mijn mening heb je bij deze geschenken het volste recht. Een juist geschenk cadeau doen aan jouw werknemers, geeft meteen een blijk van waardering en dat is onbetaalbaar. Deze zeven typische cadeaus voor werknemers zouden net iets minder in de smaak vallen bij mij. Geldt dat ook voor jou?


Top 7 verkeerde cadeaus voor werknemers

#1: Nutteloze cadeaus met het bedrijfslogo

verkeerde cadeaus voor werknemers

Echt niemand heeft een boodschap aan servies, glazen, onderleggers, handdoeken, sportzakken of eender wat met het bedrijfslogo erop! Ik zou deze met plezier in een vuilbak steken met het bedrijfslogo erop ;).

#2: Een vaste set cadeaus waaruit gekozen mag worden

Bij sommige bedrijven mogen werknemers kiezen uit een vaste set van geschenken. Dit zijn dan meestal typische zaken waar niemand echt op zit te wachten. Soms is het zelfs zo erg dat er bepaalde geschenken niet meer beschikbaar zijn omdat ze gewoonweg op zijn. Not done… Met die vaste set cadeaus voor werknemers kun je daarnaast nooit iedereen blij maken. Iedereen heeft andere interesses en een andere smaak, dus dit geschenk is te beperkend.

Ook al is het aanbod nog zo groot, het moet toch maar lukken dat net datgene dat jouw werknemer nodig heeft aangeboden wordt. Je overloopt het aanbod en denkt “die snelkookpan komt misschien ooit wel eens van pas.” Maar echt blij ben je niet, toch? Daarnaast heb je ook nog eens de tijdsdruk om iets te kiezen. En haast en spoed is zelden goed.

#3: Chateau Migraine

Slechte flessen wijn kunnen werknemers heus wel zelf aankopen. Als je dus geen kwaliteitswijn cadeau doet, kun je beter gewoon iets anders geven! Aan een opstapeling lage-kwaliteitswijnen heeft niemand iets. Chateau Migraine is nu eenmaal niemand zijn favoriet. Met een wijntje van goede kwaliteit kan je heel wat mensen daarentegen wel weer een plezier doen! Langs de andere kant is wijn geen goed personeelsgeschenk indien er in jouw bedrijf nultolerantie voor alcohol en drugs geldt.

verkeerde cadeaus voor werknemers

Bye bye Chateau Migraine!

#4: Een heel specifieke bon

Je werknemers allemaal dezelfde specifieke bon geven, is geen goed idee. Het is onmogelijk dat iedereen hier blij mee zal zijn en bonnen personaliseren is onbegonnen werk. Het zou zonde zijn dat mensen hun bon niet gebruiken omdat ze niets vinden in die winkel. Een Kadonation cadeaubon valt daarentegen wel in de smaak bij mij, omdat deze zo veel diverse bestedingsmogelijkheden heeft.

verkeerde cadeaus voor werknemers

#5: Een activiteit om met je partner te doen

Niet elke werknemer heeft jammer genoeg een partner en daarom is het niet aangeraden om aan al je werknemers een dergelijk cadeau te geven. Het zou kwetsend kunnen overkomen en het kan lijken of je het abnormaal vindt dat werknemers geen partner hebben.

#6: Een geschenkenmand

Aan een geschenkenmand zijn meerdere problemen verbonden. Ten eerste krijgt niet elke werknemer dit mee naar huis. Gezien de huidige mobiliteitsproblemen nemen veel werknemers immers de fiets. Daarnaast zijn er ook veel wasted products als je je werknemers zo’n mand geeft. Niet iedereen is fan van de producten die erin zitten en veel zal dus in de vuilbak belanden. En in deze tijden is dit meer dan ooit not done.

verkeerde cadeaus voor werknemers

#7: Een bankoverschrijving

Onpersoonlijker dan een bankoverschrijving kan het niet zijn. Het geven van dit geschenk gaat ongezien voorbij en zal dus snel vergeten worden, terwijl een blijvende indruk belangrijk is voor het welzijn van de werknemers.

verkeerde cadeaus voor werknemers


Hoe het wel moet

cadeaus voor werknemers

Goede geschenken = gelukkige werknemers

Nu weet je hoe het niet moet, maar nog niet hoe het wel moet! Zeg officieel vaarwel tegen verkeerde cadeaus voor werknemers, want wij als cadeauexperts helpen je graag verder!

Kadonation-kadodoosje cadeaus voor werknemers

Een secretaresse of secretaris in de bloemetjes zetten kun je alvast doen aan de hand van deze cadeautips, maar wij hebben nu dé oplossing voor jou! De Kadonation cadeaubon is een origineel relatiegeschenk, een mooi personeelsgeschenk voor elke feestelijke gelegenheid en een fijn eindejaarsgeschenk. De cadeaubon kan gepersonaliseerd worden en het geschenkdoosje kan voorzien worden van een gepersonaliseerde sleeve. Zo geef je telkens gepersonaliseerde relatiegeschenken aan klanten en partners opdat ze jou niet gauw vergeten. Ook jouw werknemers zullen gelukkig zijn met dit origineel zakelijk cadeau.slechte cadeaus voor werknemers

 

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

cadeaus-voor-werknemers-7-verkeerde-cadeaus-kadoblog