Kadonation is expert in alles wat met cadeautjes én met verjaardagen te maken heeft! Traktaties behoren dus ook tot onze expertise. Op school is het de gewoonte dat leerlingen trakteren, maar wat wordt er tegenwoordig zoal gegeven? Mama’s en papa’s, zeg vaarwel tegen traktatie stress! 

traktatie op school

Vroeger gaven we steevast snoep, maar meer en meer juffen en meesters vragen een gezonde traktatie. Wij zochten de origineelste ideetjes om ‘saai’ fruit te pimpen. Vervolgens lijsten we enkele gezonde alternatieven zonder fruit op. Met deze traktaties kan jouw kind zeker aankomen op school en toch indruk maken met iets gezonds. Twee vliegen in één klap dus! Laat die traktatie-inspiratie maar komen!

Gezichtjes overal

traktatie op school

Zokleurig

Alles waar een gezichtje opstaat vinden kinderen ge-wel-dig! Je kan bijvoorbeeld mandarijntjes geven en er een gezichtje op tekenen – met eetbare stift natuurlijk.  Prik er een leuk snoepen hoedje op, of versier de mandarijn-mannetjes met een leuk indianenstaartje zoals in het voorbeeld hierboven.

mandarijn nemo traktatie

Pinterest

Ook Nemo is razend populair bij kinderen! Zij zullen deze mandarijn-Nemo zeker lusten. Waarschuw de kinderen wel dat niet alles eetbaar is 😉Fruitpizza

fruitpizza traktatie

Pinterest

Kinderen zijn dol op pizza’s. Met een watermeloen kan je een pizzabodem maken en versieren doe je met aardbeien, kiwi, druiven, … De gezondste pizza ooit!


Een origineel uitdeelbakje

traktatie

zoeterecepten

Je hoeft niet altijd met het fruit zelf te werken. Het is ook mogelijk om een leuk uitdeelbakje te knutselen om het fruit of de versnapering in te steken. Deze ballonnen zijn gewoonweg prachtig!

traktatie

Pinterest

Een beetje humor mag ook niet ontbreken! Wat een geweldige verpakking voor enkele simpele druiven.


Originele banaantjes

traktatie

Pinterest

Tenslotte kan je ook met bananen leuke traktaties maken. Is je zoon of dochter fan van dolfijnen? Dan is dit een schot in de roos!
traktatie

Pinterest

Of wat dacht je van deze minions? Je kan deze bijvoorbeeld allemaal anders kleden, net zoals in de film.


Gepimpte rijstwafels

traktatie in de klas

Pinterest

Een rijstwafel met een gezichtje, dat is smullen! Wat dacht je van Nijntje of een schattig pandabeertje?


Say Cheese voor deze Babybell traktatie

traktatie

Pinterest

Babybell zorgt voor een gezonde traktatie die toch geen fruit is! Van lieveheersbeestje tot Angry Bird, dit zachte kaasje is gemakkelijk om te toveren in een geweldige traktatie. Jouw zoon of dochter kan de show stelen met deze leuke, gepimpte Babybells.


Zit je als ouder met nog vragen over bijvoorbeeld hobby’s of zakgeld? Of het goed is om jouw kind te helpen bij het maken van huiswerk? En moet jouw kind helpen in het huishouden? Zo ja, vanaf welke leeftijd? Ontdek daarnaast ook waarom het een goed idee is om jouw kind naar de jeugdbeweging te sturen!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment