Vele koppels plannen hun huwelijk in de zomer omdat de kans op een prachtige zonnige dag groter is. Maar je had waarschijnlijk niet gedacht dat je zou trouwen in deze hitte. Het zweet breekt je nu al uit en niemand heeft zin om te staan blinken en puffen tijdens het huwelijksfeest. Met deze tips blijft jullie trouwfeest magisch onder de brandende zon.

De looks

De bruid

Om de hele dag (én nacht) te stralen kan je maar beter rekening houden met de hitte en jouw make-up en kapsel hieraan aanpassen. Ga dus zeker voor een mooi opgestoken kapsel zodat jouw nek lekker fris blijft. Geen inspiratie? Misschien kan dit blogbericht van Lien wel helpen.

trouwen in deze hitte kapsel

Laat jouw visagiste ook weten dat ze ervoor moet zorgen dat jouw make-up op zijn plaats blijft bij eventuele kleine zweetaanvallen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken. Misschien kan je wel een kleine hulpkit bij hebben om jouw make-up doorheen de dag wat bij te werken.

De bruidegom

We mogen uiteraard de bruidegom niet vergeten. Terwijl de vrouw in een fris (meestal) wit kleed de zon tegemoet gaat, draagt de bruidegom een lange geklede broek, een hemd én een vest. Voorzie dus twee hemden zodat op het moment dat de bruidegom zijn vest uitdoet hij een fris en vers hemd kan aantrekken. Indien mogelijk kun je misschien nog snel een linnen broek en vest gaan halen. Linnen is een heel erg lichte stof en ventileert erg gemakkelijk.

trouwen in deze hitte bruidegom

En ook nog…

Nog een laatste tip voor wie gaat trouwen in deze hitte! Je wilt natuurlijk niet dat je rood gaat gaan zien door de zon op jouw bruiloft. Maar de hele dag jouw gezicht insmeren met zonnecrème is ook niet het beste idee voor jouw make-up. Zorg dus dat jouw huid al gewend is aan de zon door enkele dagen vooraf (goed ingesmeerd!) in de zon te zitten. Smeer je ‘s ochtends wel één keer goed in met zonnecrème voor je jouw make-up laat doen. Laat de zonnecrème wel eerst goed inwerken zodat je niet wit uitslaat op de foto’s!

De attributen, hapjes en drankjes

De parasol

Zorg voor één of meerdere witte parasols. Deze kun je buiten dan gebruiken om toch wat in de schaduw te kunnen staan. Bovendien hebben witte parasols heel veel charme en zullen ze jullie prachtige trouwfeest die extra sprookjesachtige toets geven. Daarnaast zijn parasols ook enorm leuke attributen voor de trouwfoto’s. Trouwen in deze hitte heeft zo zijn voordelen!

De goodiebag

Zorg daarnaast ook voor leuke tote bags met een fijn opschrift voor jouw gasten. Deze kunnen ze na jullie bruiloft ook nog gebruiken. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je lege tote bags uitdeelt op jouw trouwfeest. Vul deze met een flesje water (katerwater of water om gehydrateerd te blijven het hele feest lang), een waaier en een klein flesje zonnecrème. Je kan natuurlijk nog meer leuke gadgets in de tote bags doen. Maar deze voorwerpen zijn dus vooral bedoeld voor de hete dagen. Een fijn huwelijksbedankje als je gaat trouwen in deze hitte.

trouwen in deze hitte tote bag

Frisse hapjes en drankjes

Verras jullie gasten op jullie bruiloft met frisse hapjes en drankjes. Deze zullen zeker gesmaakt worden tijdens een hete dag en onder de brandende zon. Zo kan je de hele dag lang frisse huisgemaakte limonade voorzien. Want het is belangrijk dat iedereen gehydrateerd blijft. Ook jullie moeten de hele dag door voldoende blijven drinken!

Bij een dessertbuffet kan je ook zorgen voor lekker vers zomerfruit. Het kan goed zijn dat jouw gasten met deze hitte meer zin hebben in fris fruit dan in zoete gebakjes en chocomousse. Daarnaast kan je ook altijd een ijskar laten komen. Dat is altijd super gezellig!

Trouwen in deze hitte met Kadonation

Meestal wordt op de uitnodiging voor een huwelijk een cadeautip meegegeven. Een grote meerderheid kiest er dan voor om een rekeningnummer op te geven waarop iedereen een mooie bijdrage kan storten. Heel overzichtelijk en persoonlijk is dit niet. En daarvoor hebben wij de oplossing.

Bij Kadonation kun je terecht voor het starten van een gratis online groepscadeau om geld bijeen te krijgen voor een leuk huwelijksgeschenk. Je kan met het ingezamelde geld dan een Kadonation cadeaubon of een cadeau bij onze partners kopen zonder extra kosten. Bij een overschrijving naar een bankrekening moest je rekening houden met 4% transactiekosten.

Baal je dat je 4% zal verliezen aan transactiekosten? Bij deze een troostprijs! Als je zelf het online groepscadeau organiseert, krijg je voor elke euro die wordt bijgedragen aan het groepscadeau een kadomunt. Hoe meer kadomunten je spaart, hoe meer kadomunten je kan uitgeven in onze kadoshop!

Dat betekent dus dat jullie in plaats van een rekeningnummer te geven nu de URL naar jullie groepspotje kunnen meegeven waar iedereen zijn bijdrage kan doen. Zo kiezen jullie na het trouwfeest zelf nog wat jullie willen doen met het geld.

Waarom Kadonation?

Het is persoonlijker en leuker, zowel voor jullie als voor de gasten! Elke gast die jullie geld cadeau geeft, kan een leuk berichtje schrijven voor jullie. Dat is een stuk persoonlijker dan gelukwensen in een mededeling te zetten bij een overschrijving.

Daarnaast kunnen jullie een eigen huwelijkspagina maken waarop de uitgenodigde terechtkomen om hun bijdrage te doen. Jullie kunnen zorgen voor een leuke tekst, leuke foto’s, een filmpje, … Bovendien kunnen jullie en alle genodigden een fijne conversatie starten op de pagina. Zo kunnen outfits besproken worden, het weer, de parkeermogelijkheden, …

Na het trouwfeest kunnen jullie dan ook de foto’s van jullie bruiloft delen via deze pagina en iedereen bedanken voor het cadeau en voor hun aanwezigheid. Twijfel niet langer en start nu jullie huwelijkspotje! En vergeet vooral niet te genieten van deze prachtige dag!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

trouwen-in-deze-hitte-tips-om-toch-te-genieten-onder-de-zon-kadoblog