Hiep, hiep, hoera! De verjaardag van je kindje is één groot feest. Je zoontje of dochter zal vast en zeker alle vriendjes en vriendinnetjes willen uitnodigen op het feestje. Eerder maakte ik al een checklist voor kinderfeestjes, zodat je niets kan vergeten. Nu ga ik wat dieper in op het maken van originele uitnodigingen voor een kinderfeestje, want jouw zoon of dochter verdient het beste van het beste! Je pakt het verjaardagsfeestje zelf waarschijnlijk groots aan, dus met de uitnodiging mag je deze trend zeker blijven volgen.

kinderfeestje

Regel 1 voor uitnodigingen: ga voor kleur! Een vrolijk gekleurde uitnodiging is beter dan een saai, eentonig kaartje!

Inspiratie voor de uitnodigingen voor een kinderfeestje

Een inkomticket als uitnodiging

Een exclusief feestje geraak je enkel binnen aan de hand van een gevalideerd inkomticket. Maak dus inkomkaartjes als verjaardagsuitnodiging. Je licht meteen een tipje van de sluier over wat er op het feestje staat te gebeuren. Dankzij dit knipoogje naar de activiteit, zullen de vriendjes en vriendinnetjes op voorhand al heel veel zin in het kinderfeestje hebben!

Een thema-uitnodiging

uitnodigingen voor een kinderfeestje

Pinterest

Kinderfeestjes worden meestal georganiseerd met een bepaald thema. Super leuk en vooral erg gemakkelijk voor de mama’s en papa’s. Zo kunnen ze alles in het teken van het thema zetten, fioew! Een gepersonaliseerde uitnodiging op basis van het thema valt hier ook onder. Zo kan je je kleine kapoen eens helemaal in de belangstelling zetten!

Een fotoshoot van je kleine spruit

uitnodigingen voor een kinderfeestje Een fotouitnodiging

Pinterest

Je kan de uitnodiging van je oogappel persoonlijk maken door ze te pimpen met een foto. Ik ging weer even op Pinterest scrollen om wat leuke ideetjes op te doen. Bovenstaande foto’s zijn de ideale manier om eens origineel uit de hoek te komen! #cutenessoverload

Je hoeft hier heus geen professionele fotograaf voor onder de arm te nemen. Met een goede camera en een beetje inzicht kom je al ver. Zorg dat je foto past bij de stijl van het kaartje. Bij kinderen is het kaartje meestal kleurrijk, dus kies dan ook voor een foto vol kleur. Neem daarnaast de tijd om de foto’s te maken voor een goed eindresultaat. Neem de foto’s vanuit verschillende hoeken zodat je alle ideetjes gemakkelijk kan verwezenlijken.

Zeg het met een tijdsschrift

uitnodigingen voor een kinderfeestje

Meisjes houden van tijdschriften! Zou het dan niet fantastisch zijn een tijdschrift te maken dat helemaal gepersonaliseerd is voor haar? Dit tijdschrift kan je dan gebruiken als uitnodiging! Doe het zoals het moet en zet er zelfs een barcode voor verkoop op. Originaliteit ten top! Die klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes zullen versteld staan!

Wat moet je vermelden op de uitnodiging?

Het lijkt enorm evident wat je moet vermelden op een uitnodiging, maar toch zijn er soms gevallen dat mensen de datum van het feest in kwestie vergeten! Vermijd dit en volg ons lijstje:

  • Gelegenheid: Kinderfeestje van …
  • Datum en tijd
  • Locatie
  • Cadeausuggestie

Steel de show met de enveloppe

uitnodigingen voor een kinderfeestje DIY enveloppe

Meestal ben je zo druk bezig met het ontwerpen van de uitnodigingen, dat je de enveloppe helemaal uit het oog verliest. Dit is spijtig, want met een knappe enveloppe kan je de show meteen stelen. Schenk hier voldoende aandacht aan, want de enveloppe maakt de eerste indruk. Er zijn eindeloos veel variaties mogelijk.

Leuk extraatje: laat je kindje zelf een persoonlijke touch aanbrengen op de enveloppe!

uitnodigingen voor een kinderfeestje

Het verzenden van de uitnodigingen

luchtpostenveloppe

Een luchtpostenveloppe valt altijd in de smaak!

Uitnodigingen voor een kinderfeestje verzend je op z’n minst vier weken voor het kinderfeestje. Uitnodigingen voor klasgenootjes kan je simpelweg laten uitdelen op school zelf. Zo hebben de mama’s en papa’s voldoende tijd om de drukke agenda van hun kleine kapoen zorgvuldig in te plannen. Je zal dan ook sneller weten wie er aanwezig zal kunnen zijn en wie spijtig genoeg niet.

#KINDERFEESTJESHACK: Geen zin in duizend verschillende cadeautjes voor jouw zoon of dochter en misschien zelfs dubbele? Ontdek hier dan waarom Kadonation perfect is voor jouw kinderfeestje! 

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

uitnodigingen-voor-een-kinderfeestje-kun-je-zelf-maken-kadoblog