Zoek je een geschenk voor de jarige cultuurliefhebber? Ik zocht enkele cadeaus die een schot in de roos zullen zijn! Van een uitstap naar een museum tot interessante boeken. Ontdek hier enkele originele verjaardagscadeaus voor de cultuurliefhebber.

verjaardagscadeaus voor de cultuurliefhebber

Zoek je ook nog stijlvolle geschenken voor de  mode- en designliefhebber, knusse cadeaus voor de huismus of gewaagde verjaardagsgeschenken voor de avonturier?


Kunst in huis

Cultuurliefhebbers zijn dol op kunst. Kunst geeft je interieur een geweldige boost, maar hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. Een kunstwerk kopen voor de gelukkige is dus niet evident, tenzij je er iets van kent en je er een grote som aan wilt spenderen. De oplossing? Kunst uitlenen!

Kunst in Huis is eigenlijk een bibliotheek waar je hedendaagse kunst van Belgische artiesten kan gaan lenen of leasen. Via de website of in de winkel in Gent, Antwerpen, Leuven of Brussel, kan je zoeken naar het werk dat op het lijf van de jarige geschreven is. Alleszins voor een tijdje toch ;). Wil de jarige het toch echt zelf hebben na deze leenperiode? Dan kan hij of zij het ook kopen!

verjaardagscadeaus voor de cultuurliefhebber


MuseumPASSmusées, meer dan 150 musea in België

Geloof het of niet, maar voor 50 euro heb je een geweldig cadeau voor de jarige: een heel jaar door toegang tot meer dan 150 musea in België. Met een museumPASSmusées op zak bezoekt de gelukkige de schitterende collecties van de grootste Belgische musea en ontdekt hij of zij verborgen parels die onderdak bieden aan de mooiste werken. Met een museumPASSmusées open je een nieuwe wereld voor alle cultuurliefhebbers. Dit is één van de beste verjaardagscadeaus voor de cultuurliefhebber!

En ja hoor, niemand hoeft deze 50 euro nog voor te schieten! Trommel vrienden, familie of collega’s op om samen te leggen voor een museumPASSmusées. Dankzij het online groepscadeau van Kadonation regel je dit in een vingerknip. Hoe doe je dat nu precies, samenleggen voor een museumPASSmusées? Dat lees je onderaan deze blog!

verjaardagscadeaus voor de cultuurliefhebber


Het hele jaar door de krant in de brievenbus

Goed nieuws als je een cadeau zoekt voor iemand die graag mee is met wat er in de wereld allemaal gebeurt. Vanaf nu kan je eenvoudig samenleggen voor een krantenabonnement. En kun je jouw jarige én nieuwsgierige vrienden, familieleden of collega’s een krantenabonnement cadeau doen voor De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen of Het Belang van Limburg. Een krantenabonnement is één van de origineelste verjaardagscadeaus voor de cultuurliefhebber! De gelukkige ontvangt dagelijks een krant in de mailbox of de brievenbus waardoor er elke dag aan jou gedacht wordt. Het geschenk geeft dus niet één keer vreugde, maar elke ochtend!

Hoe doe je dat, eenvoudig samenleggen voor een krantenabonnement? Dat lees je onderaan deze blog!

verjaardagscadeaus voor de cultuurliefhebber


Een cultuurtrip

Ik kan het blijven herhalen, ervaringen maken gelukkiger dan spullen. Belevenissen cadeau geven is dus niet voor niets één van de cadeautrends van 2019 geworden. Voor de charmante cultuurliefhebber ga je best op zoek naar steden waar je je ogen de kost kan geven in mooie musea, unieke wijken en indrukwekkende gebouwen. Breng samen een bezoekje aan het historisch centrum van de stad en dompel de jarige helemaal onder in de geschiedenis en cultuur van de stad. Bereid de uitstap voor door wat interessante informatie op te zoeken en blaas de jarige omver met jouw verworven kennis. Dit tripje zal nog lang nazinderen en vaak worden opgehaald als prachtige herinnering. Hiervoor kan je samenleggen om een bon te verkrijgen bij onze kadopartner Connections.

verjaardagscadeaus voor de cultuurliefhebber


Boeken, films en muziek

De cultuurliefhebber nestelt zich graag met een goed boek voor de open haard. Een interessante film of documentaire en prachtige muziek kunnen hem ook bekoren. Ga daarom op zoek naar een dergelijk geschenk, maar probeer te ontdekken welke boeken, films en muziek bij de jarige in de smaak zullen vallen, want niet alle cultuurliefhebbers houden van hetzelfde. Ga ook na wat de jarige al heeft, zodat je niet met hetzelfde op de proppen komt. Goede boeken, films en muziek vind je bij onze kadopartner bol.com!

verjaardagscadeaus voor de cultuurliefhebber


Meer dan 30.000 concerten en voorstellingen

Niet alle cultuurliefhebbers houden van uren lezen of van de rust in een museum. Voor zij die het graag een tikkeltje wilder hebben is er de Podium Cadeaukaart. Met deze kaart heeft de cultuurliefhebber keuze uit meer dan 30.000 concerten en voorstellingen in Nederland. En dit in alle cultuur genres die je maar kan bedenken: cabaret, musical, opera, klassiek, pop, literatuur, dans, toneel en veel meer.

Daarnaast draagt deze culturele cadeaukaart zijn steentje bij aan het cultureel landschap. De opbrengsten van de Podium Cadeaukaart komen geheel ten goede aan de promotie van de podiumkunsten. Als cultuurliefhebber kun je je geen beter cadeau wensen dus!

De Podium Cadeaukaart als cadeau voor de cultuurliefhebber


S.O.S. verjaardagscadeaus voor de cultuurliefhebber

Eenvoudig samenleggen

Al deze cadeaus (behalve ‘kunst in huis’) zijn verkrijgbaar bij onze kadopartners. Leg dus snel samen met alle genodigden en geef de cultuurliefhebber een cadeau om nooit meer te vergeten.

Hoe ga je te werk?

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau
  2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het cadeau
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau
  4. Met het ingezamelde geld bestel je een museumPASSmusées, krantenabonnement, Connectionsbon (of de reistickets zelf) of een bon bij bol.com voor de beste boeken, films en muziek.
  5. Verras allemaal samen de gelukkige met een origineel cadeau!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

De keuze aan de cultuurliefhebber zelf

Weet je na het lezen van deze blog nog steeds niet waarmee je de jarige een plezier doet of heb je weinig tijd om het uit te zoeken? Of weet je nog niet wat de gelukkige zelf allemaal al heeft en wil je op zeker spelen? Geen zorgen. Leg samen en bestel een waardevolle Kadonation cadeaubon. Deze unieke cadeaubon is geldig bij meer dan 50 (web)winkels met het motto: ‘Kies zelf maar jouw perfecte cadeau!’ ?

P.S.: En de cadeaubon heeft geen vervaldatum. De gelukkige heeft dus alle tijd om te wachten tot een geweldig cadeau idee hem of haar te binnenschiet! Dat zal zeker in de smaak vallen bij de cultuurliefhebber.

Ziezo, verjaardagscadeaus voor de cultuurliefhebber? Check!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment