Je viert binnenkort een geboorte, huwelijk, verjaardag, pensioen, jubileum, communie of lentefeest. En daar horen uiteraard cadeaus bij. Maar misschien tover jij liever samen met Make-A-Wish® een glimlach op andermans gezicht dan zelf een hoop geschenken in ontvangst te nemen.

Make-A-Wish® Foundation International

Het verhaal van Make-A-Wish® begint in 1980 in Phoenix (USA) waar de zevenjarige Christopher Greicius wordt opgenomen in het ziekenhuis met leukemie. Hij droomt ervan politieman te worden. De meeste kinderen kunnen hun hele leven lang dromen, maar kinderen met een levensbedreigende ziekte hebben die zekerheid niet.

Daarom besloten de moeder van Chris en nabije vrienden om samen met het ziekenhuispersoneel en politieagenten zijn wens te doen uitkomen. Met zijn politie-uniform op maat mocht Chris zich een volledige dag politieman wanen. De glimlach op het gezicht van Chris en de impact op het gezin zorgden voor de oprichting van de Make-A-Wish® foundation.

Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen

Sinds die dag is de Make-A-Wish® Familie blijven groeien en worden in maar liefst 42 landen kinderwensen vervuld. Dit wordt allemaal mede mogelijk gemaakt door 40.000 vrijwilligers wereldwijd.

Elke 17 minuten

Dankzij Make-A-Wish® wordt elke 17 minuten ergens in de wereld een kinderwens vervuld. Vele zorgkundigen geloven dat de mooie wenservaring van de kinderen een positieve invloed heeft op hun fysieke gezondheid. Daarnaast merken de families een enorme verbetering op wat de emotionele gezondheid van het kind betreft.

Make-A-Wish® gelooft in de kracht van een wens. De wensen worden alleen begrensd door de fantasie van het kind. Daarom betaalt Make-A-Wish® alle kosten die gemaakt worden om een wens in vervulling te brengen. Dit is natuurlijk enkel mogelijk dankzij de inzet van de vele vrijwilligers.

 

10-stappenplan

Om elke wens in vervulling te kunnen brengen en om van dit moments iets magisch te maken is er een stappenplan ontwikkeld ter ondersteuning van de vrijwilligers.

Make-A-Wish wish kid stappenplan

  1. De wensaanvraag kan worden ingediend per post, website of email door zowel familie en vrienden als verplegend personeel.
  2. De ouders worden eerst op de hoogte gebracht van de wensaanvraag. Zij beslissen dan of ze hiermee doorgaan.
  3. Vervolgens moet de behandelende geneesheer een medisch attest kunnen voorleggen. Daarin formuleert hij een advies voor de huidige medische toestand van het kind.
  4. Het medisch advies comité bekijkt het advies van de behandelende arts en bepaalt of de wensaanvraag wordt goedgekeurd.
  5.  Het wensteam wordt samengesteld en bestaat uit twee à drie vrijwilligers. Zij vormen het directe aanspreekpunt voor de ouders en het kind.
  6. Het wensteam brengt het eerste wensbezoek aan het kind om de allerliefste wens van het kind te achterhalen.
  7. Na het gesprek stelt het wensteam een lijst op van drie mogelijke wensen waarvan één een voorkeurwens is.
  8. De wenscoördinatoren bekijken eerst de hartenwens van het kind en bekijken dan wat er mogelijk is. Zij moeten uiteindelijk hun zegen geven.
  9. Het wensteam gaat aan de slag en zorgt ervoor dat het een onvergetelijke dag wordt.
  10. Op de wensdag wordt de hartenwens van het kind in vervulling gebracht.

Via Kadonation kan je Make-A-Wish® steunen en zo een kinderwens in vervulling helpen brengen.

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

vervul-een-kinderwens-met-make-a-wish-kadoblog