Niets zo leuk als themafeestjes! De beste vrijgezellenfeest thema’s zijn die thema’s die volledig bij de toekomstige bruid passen. Jullie hebben de eer om deze unieke dag ineen te steken en dus is het aan jullie om een onvergetelijk vrijgezellenfeest te organiseren. En een goed feest begint met een goed thema.

Vrijgezellenfeest thema’s

Zorg dat dit vrijgezellenfeest het beste vrijgezellenfeest van het jaar wordt en kies een thema dat helemaal bij de toekomstige bruid past. Niet alleen zal ze zich heel erg speciaal voelen, jullie bewijzen nog maar eens dat jullie haar door en door kennen en dus haar beste vriendin, zus, nicht of schoonzus zijn!

Vrijgezellenfeest thema's

De bruid haar verloofde

Bepaal het thema of eerder de vrijgezellenfeest thema’s aan de hand van de letters van de toekomstige. In een ideale situatie komt het aantal letters overeen met het aantal vrijgezellen. Voor elke letter in de naam van de bruid haar toekomstige kies je een thema dat met die letter begint. En dan verdeel je de letters onder de vrijgezellen. Elke vrijgezel beeldt dus een letter uit.

Ik zal het even illustreren. Als ik nu bijvoorbeeld de naam van mijn collega Jelle neem: dan zou iemand gekleed kunnen zijn in thema jungle, dan twee mensen in thema Egypte en dan nog twee mensen in thema Las Vegas. Een prachtige combinatie!

De bruid haar lievelingsfilm

Als je de bruid haar lievelingsfilm kent, kan dit een goed thema zijn voor haar vrijgezellenfeest.  Sommige films zoals bijvoorbeeld Moulin Rouge, James Bond of Jurassic Park zijn gemakkelijke vrijgezellenfeest thema’s. Zorg er uiteraard voor dat de toekomstige bruid de hoofdrol speelt in het hele gebeuren.

Vrijgezellenfeest thema's lievelingsfilm

Om het nog leuker te maken allemaal kunnen jullie ook enkele opdrachten in dit thema doen. Doe een dansje zoals in de Moulin Rouge, probeer iemand zo lang mogelijk te schaduwen of trek een dinosauruspak aan en doe alsof je enkele mannen op straat wil opeten (hi-la-risch).

De bruid haar droomreis

Misschien droomt de toekomstige bruid er wel van om eens naar Cuba te gaan of India. Heel veel landen vormen een goede basis voor originele vrijgezellenfeest thema’s, al was het maar door gebruik te maken van typische kledij.

Daarnaast kan je ook enkele opdrachten voorbereiden in het thema. Misschien een dansles salsa indien het thema Cuba is? Of Indisch gaan eten of een les Bollywood?

Vrijgezellenfeest thema's Bollywood

De bruid haar hobby

Houdt de toekomstige bruid van reizen? Dan is het thema reis rond de wereld zeker een voltreffer! Leest ze graag boeken? Dan kunnen jullie heel erg creatief zijn en jullie verkleden in personages uit de literatuur. Of speelt ze graag voetbal? Trek dan allemaal een voetbalshirt aan! Doet ze aan fotografie? Doe dan alsof jullie paparazzi zijn die haar de hele tijd achtervolgen om foto’s te trekken. Zij moet er dan ook echt fabulous uitzien. Wees creatief met de hobby’s van de bruid en maakt hiervan originele vrijgezellenfeest thema’s!

vrijgezellenfeest thema's

De bruid haar beroep

Staat de toekomstige bruid voor de klas? Kleed jullie dan allemaal in schoolmeisjes. Of is ze een cipier van beroep? Dan kunnen jullie allemaal als gevangenen gekleed gaan. Voor beroepen zoals stewardess, laborante, onthaalmoeder, piloot, journaliste, … kan je al gemakkelijk vrijgezellenfeest thema’s uitwerken. Maar voor het grootste deel van de beroepen is dit toch moeilijk. Maar met wat creativiteit komen jullie er zeker wel.

Praktische voorbereiding

Hoewel de nadruk van een vrijgezellenfeest vooral op feest moet liggen, is een praktische voorbereiding helaas nodig. In het beste geval betrekken jullie de toekomstige bruid hier helemaal niet bij, want zij hoeft enkel te genieten van haar dag zonder al het gedoe vooraf. Hoe pak je dit het best aan?

Brainstorm

Organiseer een gezellig brainstormmoment met het volledige vrijgezelschap (exclusief toekomstige bruid uiteraard). Dit betekent: spreek bij iemand thuis af, zorg voor hapjes en drankjes (lekkere cocktails bijvoorbeeld) en start een brainstormsessie. Alle vrijgezellenfeest thema’s zijn welkom! Laat jullie fantasie de vrije loop en probeer de gekste dingen te bedenken. Eet, drink en lach allemaal samen. Zet wat inspirerende muziek op en maak er al een pré-vrijgezellenfeest van.

Vrijgezellenfeest thema's brainstorm

TIP: ontdek nog meer tips voor leuke activiteiten of hilarische opdrachten voor een vrijgezellenfeest!

Concrete planning

Eenmaal jullie een thema gekozen hebben moet er nog heel wat georganiseerd worden. Gaan jullie in een bepaald restaurant gaan eten binnen één van de vrijgezellenfeest thema’s? Staat er een activiteit op de planning? Moet er nog veel materiaal voorzien worden? Lijst zoveel mogelijk op. Hoe meer alles op voorhand voorbereid wordt, hoe meer plezier op het moment zelf!

Geldzaken

De activiteiten, het nodige materiaal, de etentjes en drankjes, … kosten geld. En om de bruid letterlijk en figuurlijk te sparen regelen jullie best zoveel mogelijk op voorhand. Leg op voorhand een pot waarin jullie elk geld doen om dan alle uitgaven te dekken. Uiteraard is het nooit leuk als één iemand alles moet voorschieten voor een vrijgezellenfeest. Daarom lanceerde Kadonation het online groepscadeau!

Kadonation

Het online groepscadeau

Twee woorden: snel en eenvoudig. Jullie weten misschien al dat je bij Kadonation terecht kan voor het starten van een gratis online groepscadeau om geld bijeen te krijgen voor een leuk cadeau. Je kan met het ingezamelde geld dan een Kadonation cadeaubon of een cadeau bij onze partners kopen zonder extra kosten. Maar je kan het geld ook gewoon overschrijven naar een bankrekening (houd wel rekening met 4% transactiekosten, daar kunnen wij helaas niet onderuit)! Op die manier verzamelen jullie heel eenvoudig het nodige geld en kunnen jullie het gebruiken voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest!

Baal je dat je 4% zal verliezen aan transactiekosten? Bij deze een troostprijs! Als je zelf het online groepscadeau organiseert, krijg je voor elke euro die wordt bijgedragen aan het groepscadeau een kadomunt. Hoe meer kadomunten je spaart, hoe meer kadomunten je kan uitgeven in onze kadoshop!

Hoe werkt het?

Start een online groepspotje op kadonation.be, deel het groepspotje met jouw vrijgezelschap, stort allemaal online, schrijf het geld over naar een bankrekening en gebruik dit geld om alles te betalen. Zo kunnen jullie op voorhand alles betalen uit dezelfde pot. Tijdens het vrijgezellenfeest kunnen jullie dan ook alles van eten, drinken en pleziertjes betalen uit die pot. Zo hoeft er niemand de hele tijd voor te schieten of te rekenen.

Feest ze, dames!

vrijgezellenfeest thema's

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment