Van rustig bier proeven tot avontuurlijk hiken, van een weekendje in de Ardennen tot een heuse citytrip, wat zijn de trends voor mannen die op vrijgezellen gaan? Het hoeft niet altijd een striptease te zijn of in een bunny-pak rondlopen in de stad! Lees hier hoe je een vrijgezellenfeest voor mannen viert en waardig afscheid kan nemen van het ‘vrijgezellenbestaan’. Het wordt een vrijgezellenfeest waar de vriendengroep het nog jaren over zal hebben!

vrijgezellenfeest voor mannen

Ontdek vijf leuke opdrachten voor en vrijgezellenfeest voor de toekomstige bruid. Maar deze opdrachten zijn even goed voor het vrijgezellenfeest van de toekomstige b

#TIP: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


Vrijgezellenfeest voor mannen – budget

Een vrijgezellenfeest kan snel heel wat geld kosten en niet iedereen wilt er even veel geld aan uitgeven. Natuurlijk ga je met alle vrienden op vrijgezellen en daarom is het belangrijk dat ook iedereen mee kan gaan. Het budget moet dus haalbaar zijn voor iedereen. Ga daarom na hoeveel jullie aan de vrijgezellen willen spenderen en zoek naar activiteiten die binnen dit budget passen. Naast activiteiten gaat er ook heel wat geld naar hapjes en drankjes. Voorzie dit zelf, veel voordeliger!

vrijgezellenfeest voor mannen

Een andere tip is om eens in je inner circle te kijken. Vraag eens rond bij vrienden en familie of er niemand een geweldig vakantiehuis heeft of café beheert om de eerste stappen te zetten. Zo organiseer je een onvergetelijk vrijgezellenfeest zonder diep in de buidel te tasten!


Weekendje weg

Feestvreugde die na één dag stopt, jammeeeeer! Een weekendje weg of zelfs een aantal dagen zal de vrijgezellen gegarandeerd onvergetelijk maken. Ga met z’n allen op roadtrip en beleef de tijd van je leven! Leuk is het om hier een spel aan te verbinden. Geef iedereen bijvoorbeeld opdrachten mee om onderweg te verzamelen en maak er een zoektocht van. Of denk aan het milieu en neem de trein naar een fijne bestemming. Voor de sportieve mannen is een weekend op de fiets een goed idee!

vrijgezellenfeest


Voor de culinaire vrijgezel

Heel wat vrijgezelle mannen waarderen hapjes en drankjes. Een goed idee is om een wijntrip te maken naar la Douce France #degusteren. Een proeverij zal jullie al snel in de sfeer brengen. Eerder een bierfan? Dan kan je met de groep bier brouwen of een brouwerij gaan bezoeken. Kleine brouwerijen hebben vaak bijzondere biertjes. Bij beide opties is proeven een belangrijk aspect! Doe je liever iets actiefs ondertussen? Dan is een bierfiets op jullie lijf geschreven!

vrijgezellenfeest voor mannen

Is de aanstaande bruidegom een fan van culinaire hoogstandjes? Wat dacht je dan van een kookworkshop?

vrijgezellenfeest voor mannen


Voor de actieve bruidegom in spé

De actieve Ardennen

Met de mannen op een actieve vrijgezellen gaan, dat doe je in de Ardennen. Hier hebben jullie heel wat opties: mountainbiken, raften, … Huur een huisje en ga enkele activiteiten doen. Kijk of er een BBQ is zodat jullie een goede fond kunnen leggen voor de ‘hefsport’ die er na de activiteit zit aan te komen.

vrijgezellenfeest

Geweldig spel – jachtseizoen

Een geweldige tip van mijn vriend die net op vrijgezellen is geweest, de gratis app ‘jachtseizoen’. Dit is een real life GPS actiespel waarbij je achter de vrijgezel aangaat.  In de app stel je je team samen dat dan op jacht gaat naar de ‘ontsnapte vrijgezel’. Hij krijgt een aantal minuten voorsprong op de jagers. Vervolgens krijgen de jagers de GPS locatie van de ontsnapte vrijgezel en mogen ze vertrekken.

Er zijn vier opties, bij elke optie krijgen de jagers een ander aantal minuten voorsprong. Speel je de gemakkelijke versie? Dan speel je slechts vijftien minuten en heeft de aanstaande bruidegom twee minuten voorsprong. De locatie wordt na twee minuten gedeeld met de hongerige jagers. De normale optie wordt gedurende een uur gespeeld en hierbij is er een voorsprong van vijf minuten. De GPS-updates worden elke vijf minuten gegeven. De moeilijke modus heeft een duurtijd van twee uur en en de vrijgezel kan tien minuten vrijuit lopen. De jagers krijgen elke tien minuten nieuwe updates. Voor de echte die-hards is er een versie met vier uur speeltijd, twintig minuten voorsprong en een GPS-update iedere tien minuten.

Let the hunt begin! Deze app is helemaal gratis!

Trek naar de zee

Ben je op zoek naar een activiteit die dichter bij huis is, maar toch erg actief? Ga dan naar de zee en leer (kite)surfen of ga raften! Ik spreek uit ervaring, het is zalig!

vrijgezellenfeest

Een klassieker: quad rijden

Eén van mijn favorieten, vol gas en met hoge snelheden een strak parcours afleggen en door kuilen racen. Het geeft echt een kick! De alpha-mannetjes onder jullie zullen dit zeker kunnen appreciëren op een geweldig vrijgezellenfeest voor mannen.


Zoek je niet naar inspiratie voor een vrijgezellenfeest voor mannen, mar zoek je nog inspiratie voor het feest van de aanstaande bruid? Deze thema’s zullen zeker bij haar in de smaak vallen.

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

1 Comment

Leave a Comment