Heel wat mensen stoten op een te klein budget als beperking wanneer ze hun interieur inrichten. Ook ik merk dat design interieurspullen een hoop geld kosten en ze als studente niet kan bekostigen. Daarom ging ik op zoek naar leuke tips om toch een luxe interieur te kunnen hebben met een klein budget! Laat die nieuwe spullen maar komen. Make-over: check! Droomwoning: dubbel check!

Een luxe interieur, dat is natuurlijk subjectief en hangt van ieders preferenties af. Ik ga af op mijn eigen smaak en wat ik luxe vind bij de volgende tips!

luxe

#INTERIEURTIP:  volg onze ‘interieur & wonen’ community voor leuke interieurweetjes! 


#1: Kunst is opwaardering

Luxe in huis is voor mij verbonden aan het hebben van kunst. Dankzij deze tips kan je alvast de perfecte kunst in huis halen. Wat natuurlijk nog beter is, dat is dat je betaalbare kunst op de kop tikt! Je kan via ‘Kunst in Huis’ kunst lenen zodat je het niet beu kan geraken of als het te veel kost en je toch een masterpiece aan je muur wilt hebben. Kunst in Huis is eigenlijk een bibliotheek waar je hedendaagse kunst van Belgische artiesten kan gaan lenen of leasen. Via de website of in de winkel in Gent, Antwerpen, Leuven of Brussel, kan je zoeken naar het werk dat op jouw lijf geschreven is. Alleszins voor een tijdje toch ;), tenzij je het nadien wilt kopen!

kunst design luxe


#2: Luxe interieur met verse bloemen 

Verse bloemen geven een blijk van een luxueus interieur. Er is geen enkele bloem eleganter dan de roos. In een goed geplaatst vaasje met een paar roosjes kan dit alleen nog maar mooier tot zijn recht komen. Luxe ten top!

Ook planten geven een luxueuzer gevoel. Volg zeker deze tips om je eigen urban jungle te creëren in je luxe interieur.

bloemen luxe


#3: Little gold things

Goud staat traditioneel gezien gelijk aan luxe en een chique sfeer. Dit kan in kleine accenten terugkomen zoals spiegels, fotolijsten, accessoires, … Ook kan je voor imposante items kiezen zoals een hertenkop of een enorme spiegel. Je hoeft geen volledig gouden items te kopen, dingen die in het goud geverfd zijn, doen al heel wat!

In de fotolijsten hoef je tevens niet altijd familiefoto’s te steken. Je kan ook kiezen voor prints, andere gouden elementen, elegant zwart-wit of afdrukken van kunstwerken. Op die manier zorg je voor een stijlvol effect zonder veel te moeten investeren.

luxe accenten interieur


#4: Parfum

Ik associeer parfum altijd met rijkdom. Een verfijnd en wondermooi parfumflesje in een prachtig emballage zal je huis of appartement meteen een luxueus jasje aandoen.

luxe parfum


#5: Een opvallende kaptafel

Als je naar oudere films kijkt, hebben alle rijke dames een kaptafel. Luxe kan je dus sowieso creëren door dit te integreren in je woning. Hang boven die saaie bureau een betaalbare spiegel, eventueel gezellige lampjes en leg er wat make-up producten voor een heuse, glamoureuze metamorfose. Dit wordt dé plek om je make-up en haar ’s ochtends te regelen en oogverblindend uit de deur te wandelen.

In onderstaande foto’s zie je de gouden elementen weer terugkeren en ook bloemen zijn populair. De kaptafel is de ideale plaats om je prachtige parfumflesjes te showen. Ook stolpjes kunnen shinen op je kaptafel. Met een mysterieus object erin geeft het ineens een extra stijlelement.

luxe interieur


#6: Het kleine kamertje

Je woning tot een luxe paradijs omvormen doe je door zelfs de WC te transformeren. Veel is er niet nodig, dus duur zal het niet worden. Zet er een geurkaars en geurstokjes, zodat de odeur al goed zit. Voorzie kwalitatieve zeep en handcrème én een proper handdoekje. Zo doen ze het in de luxe toiletten van de hotels ook! Goed geleerd, luxueus gedaan ;). Hou in gedachten dat je nog wel wat tijd op het toilet spendeert, dus dat het kleinste kamertje daarom ook wel een stijlvolle upgrade mag krijgen.

luxe


#7: Extra touch: salontafelboeken

Wat kwalitatieve salontafelboeken geven meteen een geleerd effect en stralen daarom luxe uit. Je hoeft hier niet veel geld tegenaan te smijten, want nieuwe boeken zijn over het algemeen vrij prijzig. Ga langs bij marktjes, tweedehandswinkels, … om daar leuke salontafelboeken op de kop te tikken. Je kan er ook een paar in het kleinste kamertje herbergen om die ruimte nog wat meer stijl te bieden!

Let op de details: ook in deze foto’s zie je de gouden elementen en planten weer terug opduiken!

luxe boeken interieur

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment