Je hebt een kindje gekregen en dit wil je natuurlijk vieren met al je vrienden en familie! Door een babyborrel te organiseren, wordt de deur na de bevalling niet meteen platgelopen en heeft het kersverse gezin wat rust. Dankzij deze blog kan je vaarwel zeggen tegen de standaard babyborrel en een origineler alternatief organiseren voor je oogappel. Lees hier hoe je een originele babyborrel organiseert!

originele babyborrel

Ben je nog niet bevallen? Lees dan zeker deze blog over babyshowers! Ga je naar een babyshower? Dan komen deze budgetvriendelijke unisex cadeautjes misschien van pas!


Babyborrel wordt Sip & See

Bij de geboorte van een baby, gaan we steeds naar een babyborrel. Tegenwoordig is de Sip & See dé nieuwe manier om je oogappel voor te stellen aan vrienden en familie en boet de babyborrel in aan populariteit!

Het idee van de Sip & See is dat het hele gebeuren intiem is: geen 200 man in een grote zaal, geen overdreven decoratie, geen vijfgangenmenu en niet continu bezig zijn met het openen van cadeautjes terwijl iedereen zit te kijken. Niets wordt opgeblazen: iedereen komt en gaat gewoon wanneer hij wilt en je kan rustig de baby en de ouders ontmoeten. Gasten komen sippen en see’en en de baby staat hierbij echt centraal.

originele babyborrel

Pinterest


De ideale timing

Mensen willen natuurlijk zo snel mogelijk bij de baby op bezoek komen. De beste timing voor een babyborrel of Sip & See liever, is van zes tot acht weken na de geboorte. Zo hebben de moeder en de vader genoeg tijd om wat uit te rusten, te genieten en te wennen aan het ouderschap. Als je dan weer langer dan 8 weken wacht, zullen je vrienden en familie hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en toch langskomen. De ideale timing is belangrijk: zo kunnen zowel de baby als de ouders van dit prachtige moment genieten.

Handig is om een Sip ‘n See in de namiddag te geven. Dan hoef je geen hele maaltijd te voorzien! Daarnaast kan je de drank en versnaperingen gewoon uitstallen op een tafel en hoef je niet te bedienen gedurende het feest.


Minimalistische decoratie

Bij een Sip & See hoeft het niet super chique te zijn. Alles draait rond de baby en natuurlijk niet rond de decoratie. Hou het simpel en minimalistisch, dat is vaak nog mooier dan overdreven decoratie. Deze keer hoeft het eens niet over the top te zijn.

originele babyborrel

PINSPIRATION

Bij een babyshower mag het dan weer wat meer zijn. Doe in deze blog deco-inspiratie op!


Originele babyborrel ideetjes

Om een geslaagde Babyborrel aka. Sip & See te houden, kan je bijvoorbeeld foto’s uitstallen van de eerste dagen en weken van je oogappel. Dan kunnen gasten direct zeggen op wie de baby het meest lijkt! ‘Does she look like mommy or daddy?’

originele babyborrel

Leg daarnaast een boek klaar waar gasten een persoonlijk welkom tekstje in kunnen schrijven voor de baby. Je kind zal dit later erg kunnen appreciëren.

babyborrel sip & see idee

Pinterest

#Picturefun: huur een fotograaf die een foto maakt van iedereen met de baby. Stuur achteraf een bedankingskaartje naar alle gasten met die foto!


Self-service

Maak het jezelf gemakkelijk en stal alle hapjes en drankjes uit zodat de gasten deze zelf kunnen nemen. Zo hoef je niet heel de tijd de voeten vanonder je lijf te lopen! Denk bijvoorbeeld aan hippe limonades. Je zet eenvoudigweg wat glazen neer en de gasten kunnen zichzelf voorzien van lekkers.

babyborrel

Pinterest

Nog een leuke tip als je toch iets hartigs van eten wilt voorzien. Stal enkele pizzarettes uit en laat de gasten zelf hun pizza maken. Je zet ingrediënten klaar in potjes, voorziet kleine deegjes en bakken maar!

babyshower

Pinterest


Zo, die originele babyborrel is geregeld! Ben je net peter of meter geworden? Neem dan eens een kijkje naar deze leuke geboortecadeaus. Ook deze cadeautjes maken zowel de ouders als de baby blij.

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment