Je beste vriend(in) of een familielid is jarig en de cadeau-ideetjes geraken stilaan op. Dan kan je misschien een verrassingsfeest organiseren! Het klinkt misschien evident, maar dat is het niet. Zelfs een geoefend feestbeest deinst hier soms voor terug. Met deze tips organiseer je een surprise party zonder onaangename verrassingen. Er is niets zo spannend als een verrassingsfeest dat tot op het moment echt geheim blijft!

Lees hier alles wat je moet weten als je je eigen verjaardagsfeestje organiseert!


Gaat de jarige dit wel leuk vinden?

‘Bezint eer ge begint’ wanneer je een verrassingsfeestje wilt organiseren. Ga na of de jarige wel een fan is van verrassingsfeestjes voor je alles begint te regelen. De verwachtingen van het feestvarken zijn een belangrijk aspect. Het zou mij bijvoorbeeld geen plezier doen. Sommige mensen houden er niet van om in de belangstelling te staan of haten het onverwachte aspect en houden de touwtjes liever zelf in handen #controlefreak (ik behoor tot beide groepen). Andere denken dan weer dat iedereen hen is vergeten. De laatste groep is dol op verrassingsfeestjes. Hierbij horen ook de mensen die steeds zeggen dat ze niets speciaal willen voor hun verjaardag, maar stiekem hopen op een geweldig feest. Behoort je ‘slachtoffer’ tot deze laatste groep? Dan zit je goed!

Kan je het toch niet laten om een verrassingsfeest te organiseren als je weet dat de jarige hier niet voor staat te springen of zelfs van huivert? Vertel op voorhand dat jullie naar een verjaardag gaan of dat er een verrassing op de planning staat. Zo kan het feestbeest zich toch nog gepast kleden.

verrassingsfeest


Goede timing

De datum van het verrassingsfeest moet zo snel mogelijk worden vastgelegd. Je kiest best een datum voor de echte verjaardag. Zo maak je de gelukkige minder achterdochtig. Als je een feest organiseert op de dag zelf, verwacht de jarige waarschijnlijk al iets. Hij kan ook beginnen denken dat jullie hem vergeten zijn en weken triestig zijn.

De beschikbaarheid van het feestbeest garanderen is belangrijk, zodat deze geen eigen plannen maakt. Je kan vragen om samen op uitstap te gaan of een andere smoes bedenken. Let op, want deze smoes moet wel in lijn zijn met de feestlocatie! Elk dwaalspoor is goed, als het maar niet te doorzichtig is. Op die manier zijn er geen dubbelboekingen en zal de gelukkige niets vermoeden. Zo heb je alle ruimte om het verrassingsfeest tot in de puntjes uit te werken.

Ook de andere vrienden en familieleden moeten beschikbaar zijn. Als alle feestbeesten aanwezig zijn, is het feestje pas echt compleet! Zet op de uitnodiging dat de gasten minstens een uur op voorhand aanwezig moeten zijn. Bij vrienden en familie die steevast heel wat academische kwartiertjes te laat komen, vervroeg je dit uur best.

verrassingsfeest


De locatie van het verrassingsfeest

Een locatie vinden voor een verrassingsfeest is best moeilijk. Je moet je smoes kunnen afstemmen op de feestlocatie. Kies dus best voor een plaats waar de jarige vaak komt: het stamcafé, een gekend restaurant of huis van de beste vrienden. Je kan het feest ook bij je thuis laten doorgaan, maar dan moet je versterking inroepen om alles in orde te brengen terwijl jij de jarige ergens mee naartoe neemt. Deze handlanger zet dan alles klaar terwijl jullie weg zijn.

verrassingsfeest


De kunst van het uitnodigen

Wie nodig je uit? Dat is niet altijd gemakkelijk te bepalen. Als partner vraag je best aan vrienden wie je zeker niet mag vergeten, als beste vriend(in) vraag je dan weer best aan de partner wie niet vergeten mag worden.

Hoe ga je iedereen uitnodigen zonder de verrassing te verpesten? Een evenement maken op Facebook kan gevaarlijk zijn. Zorg dat je het evenement op privé zet en de jarige NIET uitnodigt. Meld je ook af op Facebook als de jarige soms op je telefoon zou kunnen kijken.

Wil je werken met echte uitnodigingen en bevestigingen via e-mail? Ben je bang dat de gelukkige toegang heeft tot je e-mail? Maak dan een nieuw adres aan en laat iedereen hiernaar terug mailen.

Maak het steeds duidelijk dat het niet om een gewoon feest gaat, maar om een verrassingsfeest. Benadruk de zwijgplicht, want geheimhouding is essentieel om het verrassingseffect niet te verpesten.

Gaat het feest door in beperkte kringen? Dan kan je iedereen mondeling uitnodigen en benadrukken dat de jarige van niets mag weten.

verrassingsfeest


Je zal moeten liegen

Als de jarige erg dicht bij jou staat, bijvoorbeeld je partner, is het best moeilijk om alles te regelen zonder dat hij of zij iets doorheeft. Je moet heel wat zaken in orde brengen, waar je steeds weer een smoes voor moet vinden. Je kan er dus niet buiten om af en toe te liegen, maar een leugentje om bestwil is oké, zeker als het voor een hoger doel zoals een verrassingsfeestje is. Het alibi kan bijvoorbeeld overwerken, boodschappen doen, uitje met de vrienden, … zijn. Breng de personen die verwikkeld zitten in je leugen zeker op de hoogte zodat je alibi waterdicht is.

Let er zeker mee op om je adres en nummer te geven aan de DJ of het cateringbedrijf. Stel je maar eens voor dat ze je bellen en dat de jarige opneemt, met de boodschap dat het eten voor het feest enkele uren later zal arriveren. #verpest

Alle feestspullen en versieringen die je verzamelt voor het feestje breng je beter ergens veilig onder. Bewaar dit allemaal bij iemand anders, op een schuilplaats bij je partner in crime.

verrassingsfeest


Roet in het eten door geparkeerde auto’s en fietsen

Fietsen voor de deur en bekende auto’s in de straat zullen zorgen dat de verrassing mislukt. De jarige weet meteen hoe laat het is. Geef op de uitnodiging mee waar de feestbeesten moeten parkeren en waar ze hun fietsen kwijt kunnen.

verrassingsfeest


Le moment suprème

Een erg belangrijk moment, dat de verrassing maakt of kraakt, is het signaal dat de jarige er is. Degene die de jarige meeneemt naar de locatie moet de feestbeesten op de hoogte brengen van de aantocht. Mogelijke subtiele manieren zijn een sms, een fake telefoontje naar de mama of de zus, …

Spreek ook af wat jullie zullen doen als de jarige binnenkomt. Verstoppen achter de zetel en tevoorschijn komen, in het donker wachten en dan opeens het licht aandoen, een taart met kaarsjes vanuit een andere kamer brengen, … Overleg ook wat jullie zullen roepen of zingen en of jullie bijvoorbeeld een fles champagne zullen poppen of confetti zullen gooien.

Leg dit moment vast, het gezicht van de jarige zal onbetaalbaar zijn! Smartphones genoeg in de zaal om foto’s en filmpjes te maken!

verrassingsfeest


Nog snel een cadeautje regelen voor de jarige

Je bent zodanig bezig geweest met het verrassingsfeest dat je helemaal niet meer aan een verjaardagscadeau gedacht hebt. Helemaal niet onlogisch! Dankzij het online groepscadeau van Kadonation regel je helemaal gratis en in een vingerknip een waanzinnig verjaardagscadeau samen met vrienden, familie en andere genodigden.

Hoe pak je dit eenvoudig aan?

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau
  2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het cadeau
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau
  4. Met het ingezamelde geld vraag je een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners of een bankoverschrijving aan.
  5. Verras de jarige ook nog eens met het mooiste verjaardagscadeau!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment