Als ouder moet je af en toe het beest nog eens buiten laten. De boog kan namelijk niet altijd gespannen staan! Als je de deur uit gaat, heb je iemand nodig om op je kroost te passen. Wat te doen als je ouders, buurvrouw, beste vriend, broer of zus niet beschikbaar zijn? Op zoektocht gaan naar een goede en betrouwbare babysit natuurlijk! Je kindje achterlaten bij een onbekende babysit is namelijk altijd een beetje moeilijk.

Ondertussen heb ik al op heel wat fijne kindjes gepast. Ik geef jullie dan ook graag wat tips over hoe je de zoektocht het best kan aanpakken!

babysit


Mond aan mond

Een goede babysit kan je in eerste plaats vinden dankzij mond- aan mondreclame. Bevriende koppels, ouders aan de schoolpoort en leidsters of leiders van jeugdbewegingen kunnen je zeker helpen om iemand te vinden. Als de babysit wordt aanbevolen, kan je je kroost met een gerust hart achterlaten. Deze babysitters zullen meestal in de buurt wonen. Hopelijk vinden jullie meteen iemand die jullie vaste babysit wilt worden! Zo hoeven de kindjes zich niet steeds aan te passen aan iemand nieuw en hoef je niet alles opnieuw uit te leggen.

Kostprijs: De kostprijs van een lokale babysit is afhankelijk van de ervaring. Een gangbaar bedrag is 4 à 5 euro per uur.

babysit


Gezinsbond

Als je lid bent van de gezinsbond, kan je beroep doen op een oppasser van de kinderoppasdienst. Via een online platform kan je een aanvraag doen. Kijk hier na of er een online platform is voor jouw gemeente! Een drietal dagen vooraf doe je best een aanvraag voor een babysit. Als het de eerste keer is, vraag je het best nog iets vroeger.

De gezinsbond heeft eerst een infogesprek met alle oppassers. Op die manier garanderen ze dat de babysit in kwestie te vertrouwen is. Bovendien zijn zowel de oppasser als de kinderen zelf uitstekend verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid, ook tijdens de verplaatsing.

Kostprijs: 4 euro per uur met een minimum van 8 euro per babysitbeurt. De verzekering kost 1 tot 3 euro.

babysit

Gezinsbond


Last-minute babysit

Op het laatste nippertje zonder babysit zitten kan iedereen wel missen. Dan nog iemand zoeken is een lijdensweg voor alle ouders. Bsit kan je uit de nood helpen en is een echte lifesaver! Deze handige applicatie biedt dé oplossing.

Dankzij deze app word je in contact gebracht met betrouwbare oppassers uit de buurt. Het systeem is eigenlijk een community. Je krijgt eerst babysitters te zien die door je eigen contacten werden aangeraden.

Ook bij Bsit kan je voor een verzekering kiezen. Voor 1 euro en 1 klik extra, kan je je inschrijven op een aanvullende verzekering bij hun verzekeraar Chubb. Door je hiervoor in te schrijven, verzeker je je kids en de oppas tijdens de Sitting en tijdens het reistraject.

Kostprijs: De ouder bepaalt de uurprijs van de sitting. Gemiddeld is dit tussen de 6 en 10 euro per uur.

De betaling kan in cash of in één klik via de app gebeuren. Als de ouder via de app betaalt, zijn er 3% extra transactiekosten op het bedrag dat aan de oppas wordt uitbetaald.

babysit

Wist je dat we een samenwerking hebben met Bsit? 

Ouders kunnen in de Bsit-shop hun gespaarde Boonies inwisselen voor een Kadonation kortingscode! Dankzij deze persoonlijke kortingscode krijg je €5 extra in jouw online groepscadeau van zodra je minstens €50 hebt ingezameld met drie personen.


Gerust hart

Je kindje vertrouw je niet aan zomaar iedereen toe. Het is daarom leuk om de babysit een beetje beter te leren kennen. Laat de oppas daarom tien minuutjes vroeger komen, zodat je alles zelf nog in goede banen kan leiden. Je kan een babbeltje doen en even kijken hoe de oppas omgaat met de kinderen. Reken de oppas natuurlijk niet meteen af op deze observatie! Misschien bloeit de babysit pas open vanaf dat jij de deur uit bent. Vraag achteraf aan je kind hoe het is geweest en bepaal dan of de babysit nog mag terugkomen.

babysit


Eigenschappen van een goede babysit

Een geschikte oppas is betrouwbaar, beleefd, stipt en kan goed met kinderen om. Daarnaast helpt het ook als hij of zij energiek en creatief is. Je kinderen zullen dol zijn op de nieuwe spelletjes waar de oppas mee afkomt! Toch moet de babysitter tegelijkertijd kordaat kunnen zijn om alles goed te laten verlopen. Ook veiligheid moet hoog in het vaandel worden gedragen.


Hapje en drankje

Het is geen verplichting, maar toch een ongeschreven regel om je babysit een hapje en drankje aan te bieden. Ik kan uit ervaring spreken als ik dit zeg! Leg iets klaar voor de babysit zodat hij of zij niet sterft van de honger of dorst.

babysit


Lees hier waarom ieder kind in een jeugdbeweging moet gaan!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment